Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Мезотерапия

МЕЗОТЕРАПИЯ - КОКТЕЙЛ ЗА КРАСОТА

Популярната в Европа процедура – мезотерапия, може да се приложи за справяне с всичко - от дехидратация, фини линии и целулит до косопад. Използва се в различни сфери на медицината,  както за лечение на редица проблеми, така и за естетични цели. Тази фината нехирургична техника от Франция, доставя коктейл от полезни вещества в кожата и подобрява състоянието ѝ. Мезотерапията е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите. Може да се приложи и за справяне с целулита и косопада.  В Derma Vita процедурата се извършва с продукти от най-високо качество и опитен персонал.

 

КАКВО Е МЕЗОТЕРАПИЯ?

Мезотерапията е техника за подмладяване на кожата, която чрез инжектиране на витамини, ензими, хормони и растителни екстракти- подмладява и стяга кожата. Мишел Пистор, лекар от Франция, е разработил техниката през 1952 г. Първоначално мезотерапията се използва за облекчаване на болката, благодарение на полезните съставки които съдържа. В годините оттогава процедурата мезотерапия придоби популярност в САЩ и други части на света, като елексир за подмладяване.  

При класическата мезотерапия се използва  коктейл от витамини, аминокиселини, екстракти от растения и естествено еликсирът на младостта – хиалуронова киселина. Допълнително са добавени и антиоксиданти, за да преборват стресорите на кожата. Така се образуват по-малко свободни радикали и се предпазва ДНК молекулата на клетките, което на практика  забавя стареенето. Затова мезотерапията може да се ползва както като самостоятелна анти-ейдж грижа, така и в комбинация с други естетични процедури, като радиочестотен лифтинг, IPL фотоподмладяване, химични пилинги, ботулинов токсин (ботокс), попълнители и др.

 

Мезотерапията се използва за:

 • Намаляване на фини бръчки и линии
 • Стягане на отпуснатата кожа
 • Възстановяване на повяхналата и състарена кожа
 • Изсветлява пигментни петна на кожата
 • Лечение на алопеция, състояние, което причинява загуба на коса
 • Премахване на мазнините
 • Намаляване на целулита

 

Техниката при мезотерапия е използването на много фини игли, за серия от инжекции в средния слой (мезодерма) на кожата. Мезотерапията коригира основните проблеми, като лоша циркулация и възпаление, които причиняват увреждане на кожата. Няма стандартна формула за веществата, инжектирани при мезотерапия. Лекарите използват много различни решения, включително:

 • Билкови екстракти
 • Витамини и минерали
 • Хормони, като калцитонин и тироксин
 • Ензими, като колагеназа и хиалуронидаза

 

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ?

Ще е наобходима консултация с лекар предварително, за да разберете какво да очаквате. Може да се наложи да избягвате аспирин и други нестероидни противовъзпалителни средства в продължение на една седмица преди мезотерапията. Тези болкоуспокояващи могат да повишат риска от кървене и синини по време на процедурата. Вашият дерматолог ще ви посъветва за вида мезотерапия от която се нуждаете, както и броя процедури.

 

Подготовка за мезотерапия

Мезотерапия за красива кожа

 

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ВРЕМЕ НА МЕЗОТЕРАПИЯ?

Преди мезотерапия в третираната област ще бъде поставен обезболяващ крем. Самата процедура се извършва с поредица от малки убождания със специална къса, тънка игла. Убожданията се прилагат на различна дълбочина - от 1 до 4 милиметра в кожата - в зависимост от индивидуалните нужди. Мезотерапията е изключително подходяща процедура за летния сезон, когато ултравиолетовите лъчи са силни и заплашват да увредят кожата ни. За пълен ефект е желателно да се направи курс от 4-6 процедури през период от 7-14 дни.

В резултат ще усетите кожата си по-плътна, еластична и здрава. Фините линии, пигментни петна и повяхнал вид на кожта ще бъдат заличени.

 

ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

Лекарите, които извършват мезотерапия казват, че рисковете са минимални, ако отидете при обучен спациалист.

 

Възможните нежелани реакции включват:

 • чувствителност
 • подуване
 • сърбеж
 • червенина
 • синини на мястото на инжектиране

 

ИМА ЛИ ВЪЗСТАНОВИТЕЛЕН ПЕРИОД?

Тъй като мезотерапията е неинвазивна, обикновено няма никакъв клиничен престой. Можете да се върнете към обичайните си дейности веднага. Ако искате да опитате мезотерапия, консултирайте се с опитен лекар, който има опит с процедурата. Това ще помогне да се избегнат страничните ефекти.

 

мезотерапия без възстановителен период

Мезотерапията не изисква възстановяване у дома

 

МОЖЕ ЛИ МЕЗОТЕРАПИЯТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ЗАГУБА НА КОСА?

В допълнение към терапията за съживяване на кожата и премахване на нежеланите мазнини, мезотерапията се използва и за лечение на косопад. При мезотерапия за косопад субстанцията от естествени растителни екстракти, витамини или лекарства като финастерид и миноксидил, се инжектират в скалпа, отново в средния слой на кожата.

 

Ползите от мезотерапия срещу косопад са:

 • Процедурата коригира хормоналния дисбаланс във и около космения фоликул
 • Доставя хранителни вещества към косата
 • Подобрява кръвообращението

Резултатът от мезотерапия при косопад е, че косменият фоликул се заздравява и стимулира, като по този начин косата се възстановява и намалява загубата ѝ.

 

МЕЗОТЕРАПИЯ – КОКТЕЙЛ ЗА КРАСОТА

КАКВО Е МЕЗОТЕРАПИЯ?

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ?

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ВРЕМЕ НА МЕЗОТЕРАПИЯ?

ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ?

ИМА ЛИ ВЪЗСТАНОВЯВИТЕЛЕН ПЕРИОД?

МОЖЕ ЛИ МЕЗОТЕРАПИЯТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ ЗАГУБА НА КОСА?