Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Плазмолифтинг

РЕСТАРТИРАЙ КОЖАТА С ПЛАЗМОЛИФТИНГ

            Искате ли да намалите фините линии на лицето и бръчките, и да подобрите състоянието на кожата си? Ако не желаете операция, има и други възможности. Един доказан подход е богатата на протеин плазма (плазмолифтинг). Процедурата обединява плазмата и тромбоцитите от кръвта ви и може да се комбинира с други техники за подмладяване. Доказано е, че плазмолифтингът задейства производството на колаген. Колагенът е „скелето на лицето”, плазмолифтингът помага за възстановяването на загубения колаген, а от там и за подобряване на качеството на кожата. Познат още като PRP и вампирски лифтинг, плазмолифтингът е естествена терапия, за съвижяване на повяхналата кожа.

 

Ние от клиника DermaVita имаме дълъг опит в сферата на дерматологичните и естетични процедури и избираме само най-доброто за вашата кожа, като използваме най-висококачествените епруветки за извършване на процедурата.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЛАЗМОЛИФТИНГЪТ?

            Плазмолифтингът е метод на клетъчно подмладяване. С напредване на възрастта микроциркулацията в кожата се забавя и тя изглежда състарена, появяват се бръчки и петна. Плазмолифтингът забавя процесите на стареене в горния или средния слой на кожата, в резултат на което се възвъща еластичността и свежестта. Тъй като нашият организъм е способен сам да се възстановява и възобновява, плазмолифтингът не използва чужди за нас вещества, а нашите собствени – кръвната плазма. Поради това подмладяващият ефект на плазмолифтинга е подходящ за всеки.

 

Плазмолифтинг 1Плазмолифтинг - Ким Кардашян

 

ЗА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПЛАЗМОЛИФТИНГ?

            Регенерацията на кожата, която настъпва при прилагането на плазмолифтинга, е подходяща за всички зони в които забелязвате бръчки, петна и повяхнала кожа. Успешно се прилага при косопад, за задравяване на космения фоликул и намаляване на загубата на коса. Процедура плазмолифтинг е подходяща при:

 • корекция на фини бръчки и линии по цялото лице
 • отпускане, „повяхване” и изтъняване на кожата
 • тъмни кръгове около очите
 • белези от акне
 • косопад
 • пигментни петна

 

Плазмолифтингът възобновява кожата и я прави еластична, свежа и гладка. Тези резултати се постигат, използвайки вече присъстващите в кръвната плазма полезни вещества - растежни фактори, витамини, ензими, белтъци и хормони, притежаващи мощен подмладяващ ефект. Чрез плазмолифтинга се реструктурира състарената кожа, като се ускоряват процесите на регенериране на увредените тъкани.

 

Чрез стимулацията на клетъчния метаболизъм, плазмолифтингът показва страхотни резултати и при лечение или превенция на косопада. Космените фоликули се активизират наново и основата на косъма става по-стегната и здрава, поради което и загубата на коса намалява. Възстановяване чрез плазмолифтинг на косата е подходящо както за мъже, така и за жени. Това е съвременно, нехирургично, алтернативно медицинско лечение, използвано при косопад или изтъняла коса. Процедурата е подходяща за поддържане и спомага растежа след имплантиране на коса. Основна цел при използването на плазмолифтинг е да стимулира неактивните или новоимплантираните космени фоликули в активна фаза на растеж.

 

КАКВО ПЕЧЕЛИМ, АКО ИЗБЕРЕМ ПЛАЗМОЛИФТИНГ?

Плазмолифтингът е напълно естествен за организъма, противопоказанията срещу процедурата са изключително малко. Рядко се наблюдават нежелани ефекти, ако теряпията се извършва от професионалист, в стерилна среда и се спазва протокола за работа. Поради специфичните си свойства плазмолифтингът неслучайно е наричан „клетъчно инжинерство”.

 

Терапията чудесно се съчетава с почти всички останали естетични процедури за подмладяване на кожата като хиалуронови филъри, ботокс, лазерни терапии и др.

 

Плазмолифтингът е чудесен начин да рестартирате живота на своята кожа. Чрез този метод епидермисът се възстановява, новите клетки се образуват по-бързо и кожата лесно си набавя необходимите полезни вещества. При плазмолифтинга се използва единствено плазмата от кръвта на пациента. Той въздейства върху живота на клетките, а клетките – върху вида и качеството на нашата кожа.

 

КАК СЕ ИЗВЪРШВА ПРОЦЕДУРАТА?

Подготовката за плазмолифтинг е бърза и лесна. В Derma Vita всички консумативи и материали са строго индивидуални, стерилни и са фабрично запечатани. Преди процедурата се взема кръв от пациента. Веднага след това кръвта  се поставя в специална, стерилна епруветка с разделителен гел и се центрофугира при определени параметри за 5 до 8 минути.

 

Когато центрофугирането приключи плазмата е разделена в 3 слоя: 1) бедна на тромбоцити плазма; 2) червени кръвни телца (еритроцити); 3) т.нар. “buffy coat” – фракция богата на тромбоцити и бели кръвни телца (левкоцити). За плазмотерапията се използва последната фракция, при която в малък обем плазма има осем пъти по-висока концентрация на тромбоцити сравнено с цялостната венозна кръв. Освен левкоцити се съдержат и множество растежни фактори, които са от съществено значение за протичането на регенеративните процеси.

 

Към отделената фракция за инжектиране е добавен калциев хлорид, който стимулира отделянето на растежните фактори от тромбоцитите. Полученият продукт се инжектира в средния или дълбокия слой на кожата. Плазмолифтингът отнема около 40 минути и има минимален период на възстановяване.

 

Плазмолифтинг 2
Плазмолифтинг - начин на извършване на процедурата

 

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е ПЛАЗМОЛИФТИНГЪТ?

Безопасността на плазмолифтинга зависи от професионализма на дерматолога, който го извършва, както и от стерилността на средата, в която се прави процедурата. В клиника Derma Vita ние спазваме всички изисквания за извършване на медицински интервенции и се грижим максимално за качеството на извършваните от нас услуги. При плазмолифтинга не се използват допълнителни компоненти, което намалява вероятността от нежелани странични ефекти.

 

Ако все пак след подлагането на плазмолифтинг проявявате симптоми, които ви притесняват, свържете се незабавно с вашия дерматолог.

 

Плазмолифтинг 3
Плазмолифтинг - инжектиране на плазма

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

Първоначалният курс включва 3 процедури плазмолифтинг през един месец. В зависимост от състоянието на кожата и нанесените по нея вреди, курсът може да бъде адаптиран според вашите нужди. Ефектът от терапията с плазмолифтинг може да се повлияе от начина на живот. Състоянието на клетките обикновено зависи от храненето, физическата активност, изключване на вредните навици (алкохол и цигари) и цялостния тонус на организма.

 

КАКЪВ Е ЕФЕКТЪТ ОТ ПЛАЗМОЛИФТИНГА?

Кожата става по-еластична и жизнена, петната започват да избледняват и цялостната плътност се подобрява. С напредване на времето ефектът от плазмолифтинга се засилва, тъй като клетките възстановяват своята нормална циркулация. Ще забележите подобрение в тена на кожата и избледняване на белезите от акне. Плазмолифтинга стартира множество растежни фактори. Активира се оздравяването на увредените тъкани, поради което процедурата има по-широки индикации на приложение.

 

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ И СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?

За по-добри резултати при плазмолифтинга е препоръчително:

 • Да не се употребява алкохол 2-3 дни преди и след процедурата
 • Да не се употребяват разреждащи кръвта медикаменти от типа на Аспирин, 2-3 дни преди и след процедурата
 • Да няма прекомерно излагане на слънце

 

След плазмолифтинга:

 • Нормални реакции на кожата след плазмолифтинг са: зачервяване и оток около третираната зона. Тези следи ще изчезнат до няколко часа. Около мястото на убождането могат да се появят и синини, които ще се заличат в рамките на една седмица.
 • Не се препоръчва директното излагане на слънце или солариум, до пълното успокояване на кожата.
 • В деня на процедурата не се препоръчва тежка физическа активност, както и посещението на парни бани, сауни и масажи.
 • Плазмолифтингът не се препоръчва при бременни и кърмещи жени.

 

РЕСТАРТИРАЙ КОЖАТА С ПЛАЗМОЛИФТИНГ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПЛАЗМОЛИФТИНГЪТ?

ЗА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПЛАЗМОЛИФТИНГ?

КАКВО ПЕЧЕЛИМ, АКО ИЗБЕРЕМ ПЛАЗМОЛИФТИНГ?

КАК СЕ ИЗВЪРШВА ПРОЦЕДУРАТА?

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е ПЛАЗМОЛИФТИНГЪТ?

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

КАКЪВ Е ЕФЕКТЪТ ОТ ПЛАЗМОЛИФТИНГА?

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ И СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА?