Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

IPL фотоподмладяване

 

Фотоподмладяването направи истински пробив в антиейдж терапията преди няколко години. Оттогава непрекъснато се откриват нови ползи от тази процедура и тя на практика е подходяща за всеки след 30 годишна възраст.  Най-често за фотоподмладяването се използва IPL или т.нар. интензивна пулсова светлина. Тя обхваща спектър от лъчи (видими и инфрачервени  560 – 1200 nm), за да може едновременно да се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата. 

 

Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”,  при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори.  В случая това са хемоглобин и меланин. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна, разширени капиляри, косми.  Допълнително  част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген.  Така чрез една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема.  

 

IPL дава възможност да се третират редица пролеми, като:

Съдови лезии:

- Разширени капиляри по лице, шия, деколте;

- Различни форми на розацея;

- Родилни петна от съдов произход;

Пигменти нарушения:

- Слънчеви петна;

- Лунички;

- Мелазма и др.;

Повлияване на структурни промени в епидермис и дерма:

- Заличаване на фини бръчки;

- Подобряване плътността и здравината на кожата;

- Премахване на разширени пори.

 

Какви предимства има още процедурата фотоподмладяване?

 

Дава възможност да се прави по всяко време на деня, без да ограничава ежедневните ви занимания и без да има възстановителен период.  Изключение прави летния сезон, когато поради силното слънцегреене не е удачно да се подлагате на такава процедура. Не отнема много време и е придружена от слаб дискомфорт.  Параметрите могат да се настройват спрямо индивидуалните особености и нужди на пациентите и могат да се третират различни по големина зони.

 

Фотоподмладяването е изключително подходящо за хора, които искат да възстановят равномерния тен, да подобрят състоянието на кожата, особено ако сте злоупотребили със слънцето и солариумите.  Това е процедурата и за тези, които нямат възможност да отделят много време, а искат да изглеждат по-млади и здрави.