Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Мезотерапия при косопад

Какво представлява мезотерапията при косопад?

Мезотерапията е техника, базирана на повърхностни микроинжектиции, точно под епидермиса, в целевите тъкани. Терминът "meso"  идва от мезодерма или средния слой на кожата (приблизително 1 mm дълбочина). Мезотерапията е лечение, което стимулира мезодерма, като влияе върху голямо разнообразие от симптоми и заболявания.

Инжектираният разтвор съдържа широк спектър от минерали, витамини, аминокиселини, нуклеинови киселини и коензими, които могат да бъдат приспособени към индивидуалните нужди на всеки пациент.

Мезотерапията за косопад се използва с голям успех в Европа и Съединените щати. Лечението е практически безболезнено и безопасно, когато се прави от професионалист. След лечението можете просто да се върнете на работа.

Мезотерапията доставя  необходимите субстанции  точно там, където е необходимо (около космения фоликул), така че:

  • косменият фоликул се стимулира да расте
  • излишъкът от DHT (дихидротестостерон) се неутрализира
  • подобрява се кръвообръщанието.

Мезотерапията при косопад предствлява ефективен метод за подобряване на кръвообращението, намаляване на възпалението, неутрализира излишния DHT, стимулира колагена, увеличава размера на фоликулите, за да спре загубата на коса и да стимулира растежа ѝ.

 

мезотерапия при косопад

Мезотерапия срещу косопад - подходяща за всеки

 

Как се извършва терапията?

Самата терапия отнема между 20 и 40 минути в зависимост от обработваната зона.

Обикновено се изискват минимум 10 сесии, за да се стимулира растежа на косата. Препоръчваме да започнете с интензивен курс на лечение на всеки 2 седмици за първите 2-3 месеца. Честотата постепенно намалява и резултатите от подмладяването на косата стават видими още след 2-3 месеца. За да се поддържат резултатите, е необходимо терапията да се повтори веднъж на всеки 2 до 3 месеца.