Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Микро-присадка с RIGENERA

Микро-присадка за възстановяване  на косата при алопеция с RIGENERA.

Алопецията е вид патологичен косопад.Това е проблем, засягащ както мъже, така и жени. Широката гама от продукти и лечения за проблема с косопада отразява голямото му търсене и честотата на този проблем. Загубата на коса с времето води до ниско самочувствие и притеснение у пациентите. Решението на този проблем е възможно чрез иновативна регенеративна технология за възстановяване на загубени космени фоликули - RIGENERA HBW. Уникалната технология за минимално инвазивно възстановяване на коса с микро-присадка ще откриете в клиниката на д-р Паскова -  Derma Vita.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА REIGINERA?

Авангардна, единствена по рода си технология, която може да осигури бърз и ефективен метод за регенериране на тъкани. Rigenera е резултат от повече от десет години биотехнологични изследвания, които днес хвърлят нова светлина в областта на регенеративната медицина.

Благодарение на доказаната си ефективност, лекарите могат да използват Rigenera по различни начини за регенериране на тъканите.

 • При косопад
 • За подмладяване
 • За регенериране на кожата при белези
 • За лечение на витилиго
 • За възстановяване на рани

Rigenera

 

КАК РАБОТИ RIGENERA?

Терапията на засегнати зони при алопеция или за подмладяване, се състои в механично разпадане на проби от собствена тъкан, получена чрез вземане на пънч биопсия от пациента. След обработка с Rigenera, полученият материал се инжектира интрадермално в засегнатата зона, от специалист. Благодарение на клетките от SVF се възстановява васкуларната мрежа,  която храни наличните космени фоликули (регенерира състарената кожа). Вследствие на Rigenera андрогенната алопеция се повлиява, като се възстановява и спира загубата на коса, посредством микро-присадка от кожа. Пациентите засегнати от андрогенна алопеция подобряват плътността на косата си с 30% повече, в сравнение с други методи. Тази процедура на минимално инвазивна микро-присадка за възстановяване  на коса е ефективен начин за справяне с проблема.

Приложението на Rigenera в анти-ейдж медицината, въздейства на регенеративните процеси на кожата, подмладява третираната зона, като напълно естествено възстановява еластичността, изглежда бръчките и намалява белезите.

Rigenera за подмладяване 

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА RIGENERA?

Възстановяването на косата чрез RIGENERA е естествен метод, който включва използването на собствени стволови клетки, обработени и имплантирани в проблемните зони. Задействането на регенеративните способности на нашия организъм, е безопасен начин за възстановяване при косопад. RIGENERA е сертифицирано и FDA одобрено медицинско устройство.

Сред предимствата на RIGENERA са:

 • Бърза подготовка на тъканите за присаждане.
 • Спестявате време и пари.
 • Процедурата е безопасна.
 • Представлява мини-инвазивна техника.
 • Икономичен бюджет в сравнение с други процедури за присаждане.

Rigenera микро-присадка

 

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

Необходима е една процедура с Rigenera, за да подобрите състоянието си при косопад. Резултатите са индивидуални и зависят от спазването на всички препоръки на лекаря.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА С RIGENERA?

Тъканите от кожа се получават чрез пънч биопсия, взета от лекаря,от малка скрита зона на главата (обикновено от врата или зад ушите, 2,5 – 3 мм). Тази проба минава специална обработка с RIGENERA. Получената субстанция се инжектира в зоната с косопад. Процедурата е безболезнена тъй като се прилага локална упойка. Процедурата няма дълъг възстановителен период и не се налага да си оставате у дома, необходимо е да се изпълни в стерилни условия от обучен специалист, при 1 посещение на пациента и отнема около 30 – 40 мин.

RIGENERA регенерира тъканите на молекулярно ниво, като:

 • Стимулира процеса на ангиогенеза (образуване на нови кръвоносни съдове)
 • Модулира възпалението
 • Задейства растежните фактори
 • Активира тъканното ремоделиране по биологичен път 

Резултати 1 

Резултат след процедура с Rigenera

 

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ?

Пациентът е едновременно донор и акцептор на калибрирани кожни микро-присадки, което намалява риска от нежелани реакции и възпаления. Важно е процедурата да бъде извършена от обучен специалист – лекар, в стерилна обстановка. При клиничните изпитания, не са регистрирани нежелани реакции и странични ефекти, когато са спазени всички указания на лекаря.

 

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е RIGENERA ЗА МЕН?

За да се определи дали процедурата е подходяща за вас е изключително важно да се консултирате със специалист.  Той трябва да диагностицира вашия вид алопеция, между различните видове.

Нецикатриална алопеция: (най-често срещана, засяга мъжете и жените, космените фоликули не са увредени.

Цикатриална алопеция: (космените фоликули са увредени, разрушени или деформирани и те са заменени от белези. Тя е необратима. 

Идеалният пациент отговаря на 8 много важни признака:

 1. Брой косми
 2. Разстояние между космите
 3. Минимализиране на фоликулите
 4. Диаметър на космите
 5. Миниатюризирани и неминиатюризирани косми в една фоликуларна единица
 6. Жълтеникави пигменти
 7. Възпаление
 8. Основно състояние на скалпа.

 След поставяне на правилна диагноза, може да се пристъпи към процедура с RIGENERA. Процедурата RIGENERA води до възстановяване на косата чрез увеличаване на броя на космите, които излизат от 1 космен фоликул, като се започне от съществуващите останали фоликули: успеваемостта е около 85%, когато се спазват критериите – при правилно поставена диагноза от специалист.

 

За допълнителна информация и консултация се свържете със специалистите на Derma Vita.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА RIGENERA?

КАК РАБОТИ RIGENERA?

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА RIGENERA?

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА С RIGENERA?

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ?

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е RIGENERA ЗА МЕН?