Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

LED терапия акне

 

Акнето е едно от най-честите заболявания в дерматологията. Предпочитаната локализацията е лицето, поради което създава естетически проблеми. Представлява полиетиологично заболяване на мастните фоликули в богатите с мастни жлези зони. Изразава се със себорея, нарушена кератинизация на фоликулите с образуване на комедони и последващи възпалителни папули, пустули, нодулни абсцеси и цикатрикси.

 

Терапията на акнето трябва да има антисебореен, комедоноотстраняващ и антимикробен ефект. Лечението е дълъг процес и изисква търпение от страна на лекаря и пациента.

 

LED терапията е съвременен метод за лечение на леки до средно-тежки форми на акне. Тя е безопасна и ефективна алтернатива за лечение на акне през лятото. Специален накрайник излъчва светлина с определена дължина на вълната от видимия спектър.

 

Синята светлина (415nm) притежава силно антибактериално действие. Достига дълбоко в порите, където нормално живеят Propionibacterium acnes, бактериите които причиняват възпаление. Те произвеждат протопорфирини, които поглъщат синята светлина и се отделят свободни кислородни радикали. Радикалите водят до унищожаване на бактериите.

 

Червената светлина (633nm) има лечебен ефект върху акнето, тъй като стимулира процесите на заздравяване и успокоява кожата. Увеличава притока на кръв и кислород и води до синтез на нов колаген.

 

LED терапията може да бъде основен метод на лечение, а при необходимост в комбинация с друго такова. Процедурата не крие никакви рискове и е напълно безболезнена. Необходими са 8 процедури, по 2 пъти седмично. Продължителността на LED терапията е 30 минути.