Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Премахване на двойна брадичка Belkyra

Според проучване на Американското дружество за дерматологична хирургия (ASDS), 73% от потребителите са заявили, че са притеснени от своята двойна брадичка. Субменталната пълнота или т.нар. двойна брадичка е естетичен недостатък вследствие на генетиката, отпускане на кожата с възрастта или резки промени в теглото. Невинаги спортът и здравословното хранене са достатъчни за премехване на двойната брадичка. Решението е инжекционна терапия с дезоксихолева киселина.

 

Какво е дезоксихолевата киселина?

 

Синтезираната дезоксихолева киселина е иновативно научно откритие в областта на медицината. Създадена е за лечение на умерена до силна изпъкналост или пълнота, свързана със субменталната (под брадичката) мастна тъкан при възрастни. Дезоксихолевата киселина е вид жлъчна киселина, която се произвежда от черния дроб. Предназначението ѝ в организма е да разлага мастните компоненти на храната. Учените обаче, са доказали, че тази киселина успешно може да топи и мазнините в двойната брадичка.

 

Как действа дезоксихолевата киселина?

 

Когато се инжектира в подкожната мастна тъкан, дезоксихолевата киселина причинява лизис на адипоцитите (разрушава мембраната на мастните клетки и разгражда мазнините, съдържащи се в тях), в рамките на 28 дни. Веднъж разрушени, тези клетки не могат да съхраняват или натрупват мазнини отново.  

 

Предимството на терапията с дезоксихолева киселина е, че след постигне на желания естетичен резултат, последващо лечение не се налага.

 

Тестван и сертифициран.

 

Дезоксихолевата киселина е единствената одобрена, съобразена с индивидуалните нужди на пациента инжекционна терапия, която води до необратимо разграждане на мастните клетки под брадичката. Търсете клиники, които използват сертифицирания продукт дезоксихолева киселина.

 

Как се прилага лечението?

 

Необходимото количество дезоксихолева киселина и броят на процедурите се определят от лекуващия лекар в зависимост от индивидуалното състояние на пациента и желания резултат. Лекарят прилага серия от инжекции в засегнатата зона под брадичката. Процедурата трае 15-20 минути, като за по добър комфорт на пациента преди инжектиране, може да се постави лед, студен компрес, локална или инжекционна локална анестезия (напр. лидокаин) върху зоната на лечение. След процедурата е добре да се избягват солени храни и алкохол.

 

 

Кога се виждат резултати?

 

При повечето пациенти, третирани с дезоксихолева киселина, се наблюдава видимо подобрение в профила на брадичката в рамките на 2-4 терапии с интервал между тях от най-малко 1 месец.  Могат да се приложат максимум до 6 терапии.  Резултатите се разгръщат постепенно в следващия месец до месец и половина след терапията.

 

За кого е предназначена терапията?

 

Дезоксихолевата киселина е предназначена за лечение на мъже и жени които имат умерена до тежка изпъкналост или пълнота, свързани с прекомерната мазнина под брадичката.

 

Нужно ли е време за възстановяване след процедурата?

 

При повечето хора времето за възстановяване е минимално, известно неразположение се наблюдава най-често след първата терапия. Не е нужно да се откъсвате от работния процес или да отлагате социални активности и ангажименти.

 

Какви странични ефекти може да се наблюдават след процедурата?

 

Както и при други инжекционни терапии, след лечение с дезоксихолева киселина, може да се наблюдават странични ефекти. Пациентите съобщават за лек оток след процедурата, което означава, че продуктът работи. Възможно е да се наблюдават някои нежелани реакции, като зачервяване, зони на подуване и изтръпване или сърбеж в зоната на лечение. Обикновено поставянето на студен компрес в продължение на 10-15 минути помага за отшумяването на страничните ефекти. Свържете се с вашия лекар, при появата на нежелани реакции.

 

За кого не е подходяща тази процедура?

 

Лечението с дезоксихолева киселина не се препоръчва за бременни и кърмещи жени. Трябва да се обърне внимание при пациенти над 65 –годишна възраст. Преди инжектиране трябва да се изключи заболяване на щитовидната жлеза, като вероятна причина за субменталната пълнота. Дезоксихолевата киселина трябва да се използва с повишено внимание при пациенти със сърдечно-съдово заболяване, бъбречно увреждане, кръвоизливи, които лекуват с антитромбоцитна терапия, пациенти които са имуносупресирани или използват кортикостероиди. 

 

Дерма Вита работи с единствения регистриран продукт дезоксихолева киселина в България:

BELKYRA® на Американската компания Allergan.