Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Дермапен

Откритието, че при многократно убождане на кожата не остават белези доведе до сериозен пробив в естетичната медицина. На тази база се разработиха няколко процедури, които се оказаха доста ефективни при справянето с някои несъвършенства и проблеми.

 

Как работи Дермапен?

 

Дермапен е електрически уред, който както подсказва името му, прилича на писалка. На върха му обаче се поставя специален апликатор с множество малки и изключително тънки иглички от медицинска стомана. При движението му върху кожата в проблемните зони вибрацията на Дермапен довежда до множество вертикални убождания. Тази минатюрна травма е напълно достатъчна да стартира каскада от процеси, които водят до ново колагенообразуване в хода на заздравяването и възстановяването на кожата. Като допълнение по време на процедурата се нанасят различни разтвори в зависимост от проблема (избелващ, с растежни фактори и антиоксиданти). Наличието на малки отвори значително улеснява навлизането на разтворите в дълбочина, а това автоматично увеличава ефекта.

 

За какво прилагаме Дермапен?

 

Дермапен е изключителен в борбата с фините бръчки (особено около очи и над горна устна), стриите, белезите от акне, от изгаряне и други видове белези. Освен това може да се прави и при хора с по-тъмен цвят на кожата, нещо което лазерите не позволяват. За да е напълно комфортно преди процедурата се нанася крем упойка, а възстановяването е буквално за 2-3 дни. Курс от около 3-4 процедури е напълно съвместим с лазерен пилинг и е абсолютна алтернатива за хора, които не могат да си позволят да останат затворени за минимум седмица у дома.

 

Какво получавате с Дермапен?

 

- Ефикасност

- Безопасност

- Минимален период на възстановяване

- Алтернатива на лазерния пилинг