Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Химични пилинги

 

ПРИВЕТСТВАЙТЕ ПЕРФЕКТНАТА КОЖА С ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

Сияйна кожа с равномерен тен – звучи добре, нали? Никой не иска тъмните петънца, несъвършенствата по кожата и омазняването да му пречат да изглежда перфектно. Вече няма нужда да се чудите как да прикриете тези проблеми, защото различните видове химичен пилинг са създадени точно за това. Те ще възвърнат жизнеността и блясъка на вашата кожа и ще ви помогнат да я поддържате гладка и мека. С помощта на химичен пилинг могат да се отстранят всички малки несъвършенства, които забелязвате често в огледалото, както и някои дерматологични проблеми като петна и белези от акне. Пилингът е отличен начин за възобновяване на кожата бързо и изгодно.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИМИЧНИЯ ПИЛИНГ?

Химичните пилинги премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата, като се стимулира обновяването и се подобрява функционирането ѝ. Допълнително настъпва изглаждане на релефа, свиване на порите и заличаване на фини бръчици, както и премахване на различни тъмни петънца. Химичният пилинг регулира омазняването и намалява възпаленията. При всички положения независимо от възрастта ви, пилингите са задължителна процедура за поддържане на младостта.


Всеки вид химичен пилинг има различни преимущества и се бори ефективно със специфичен проблем. Общото между отделните начини за химичен пилинг е нанасянето на субстанция или комбинация от субстанции върху лицето, които разрушават връзката между повърхностните клетки. По този начин чрез химичен пилинг се отстранява мъртвия или увреден слой на кожата и под него проличава здрав, незасегнат такъв. Процедурите са бързи, безболезнени и ефективни. За максимален ефект от пилинг процедурата специалистите на Derma Vita изготвят индивидуален план с нужния брой процедури и вид пилинг, които е съобразен с вашия проблем. Химичният пилинг бързо ще рестартира живота на вашата кожа.

Химичен пилинг 1
Химичен пилинг - за изчистена и гладка кожа

 

ХИМИЧЕН ПИЛИНГ – ПРЕДИМСТВАТА

С помощта на химичен пилинг могат да се премахнат множество от несъвършенствата по кожата. Причината за съществуването на различните видове химичен пилинг е в стремежа на специалистите да създадат субстанции, подходящи за всеки. Затова на практика почти не съществува проблем, който определен химичен пилинг да не може да разреши. Процедурите не са инванзивни и премахват повърхностните несъвършенства безболезнено.

 

Чрез видовете химичен пилинг можете да постигнете:

  • премахване на тъмни петънца по кожата
  • изравняване на тена
  • намаляване на омазняването
  • свиване на порите
  • заличаване на фини бръчици
  • възстновяване на гладкия вид на кожата

ВИДОВЕ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

В зависимост от проблемите с кожата, които имате, за вас ще бъде подходящ различен вид химичен пилинг.

Има три основни вида химичен пилинг. Те включват:

  • Повърхностни пилинги, които използват леки киселини като алфа-хидрокси киселина за леко ексфолиране. Този пилинг прониква само в най-външния слой на кожата и няма никакъв възстановителен период.
  •  Среден пилинг, който използва трихлороцетна или гликолова киселина, за да достигне до средния и външния слой. Това го прави по-ефективен за премахване на увредените кожни клетки.
  • Дълбок пилинг, който напълно прониква в средния слой на кожата за отстраняване на увредените кожни клетки. Тези пилинги често използват фенол или трихлороцетна киселина.

 

Химичният пилинг се нанася върху кожата и самостоятелно премахва от нея нежеланите недостатъци. Мъртвите клетки падат, а под тях проличава здравата, сияйна кожа. Процедурите действат повърхностно и не са болезнени.


Ще ви запознаем накратко с най-популярните видове пилинги в ежедневната ни практика:


Jessner пилингът е лек пилинг, който представлява комбинация от няколко съставки. Предназначен е за подмладяване и освежаване на кожата и е подходящ за всички типове кожа. Ефективен е и в лечението на леки и средни форми на акне, неравномерен тен и признаци на увреда от слънцето.


Бадемовият пилинг се препоръчва за подмладяване и избистряне на по-тъмна и чувствителна кожа. Той изглажда и освежава кожата, както и намалява възпаленията и следите от тях.


Салициловият пилинг се ползва основно за лечение на възпалителни форми на акне. Намалява се излишното омазняване, а като допълнение има въздействие и върху нераномерната пигментация. Пилингът е подходящ за всички типове кожа и в по-малка степен повишава чувствителността спрямо УВ лъчи.


Гликоловият пилинг води до активно обновяване на кожата, като след него тя е по-гладка и избистрена. Мъртвите клетки се ексфолиират и това стимулира клетъчната регенерация и колагенова синтеза. Подходящ е за страдащи от акне, хора със себореен тип кожа, разширени пори и повърхностна пигментация.

Химичен пилинг 2
Подобри кожата с химичен пилинг

 

ТСА (трихлороцетен пилинг) има по-голяма степен на проникване от останалите видове. По своята същност той е средно-дълбок пилинг и за разлика от другите е съпътстван от известен въстановителен период, през който настъпва едно по-видимо излющване на кожата. Той се справя успешно с по-плитки белези от акне и неравности в релефа, разширени пори, фини бръчки и повърхностни петна.


Амелан е отделен вид пилинг, чието основно предназначение е да третира хиперпигментация и по-специално т.нар. мелазма. Изключителният му избелващ ефект се дължи на успешната комбинация на активни съставки – коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др. Задължително при него е да си предвидите няколко дни възстановителен период, но след това кожата ви ще бъде със значително изравнен тен, изразени блясък и свежест.


Има още видове пилинг, които прилагаме за разрешаването на различни проблеми. Най-добрият начин да се радвате на отлични резултати е консултацията с добър специалист, които да назначи правилния пилинг или комбинация от пилинги, които са съобразени с особеностите на вашата кожа. Важно е да не забравяте, че най-подходящото време за химичен пилинг е есенно-зимният период, когато няма слънце!

КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ПРИ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ?

Химичен пилинг означава, че една или повече съставки въздействат самостоятелно върху кожата. Процедурата не е неприятна и отнема не повече от 20 минути. Независимо кой вид химичен пилинг изберете, вие няма да се подложите на инванзивна, болезнена процедура. С изключение на пилинга с трихлороцетна киселина, останалите видове химичен пилинг нямат възстановителен период. Действието им върху кожата е нежно, но ефективно. Третирането на кожата с химичен пилинг изисква единствено да нямате тен, както и да не се излагате на слънце след нея в продължение на няколко седмици. Тези превантивни мерки се налагат, за да се даде шанс на кожата да се рестартира след процедурата, без допълнително да я затормозяваме.


При избора на химичен пилинг значение има вида на кожата и нейното състояние, но различните варианти могат да се прилагат и в комбинация. Експертите на Derma Vita ще ви консултират при избора и ще ви запознат с особеностите на всеки вид химичен пилинг, за да можете да вземете най-информираното решение. Процедурите с химичен пилинг са лесен и достъпен начин да подобрите вашата кожа без да отделяте стотици левовове и да се подлагате на скъпи, болезнени треапии.

 

Химичен пилинг 3
Химичен пилиг - срещу несъвършенства

 

СЛЕД ХИМИЧЕН ПИЛИНГ

Какво да очаквате след пилинг процедура. Времето за проявяване на резултата и възстановяване варира в зависимост от това кой химичен пилинг е приложен.

Лек химичен пилинг

Времето за възстановяване е около четири до седем дни. Вашата кожа може временно да изглежда по-светла или по-тъмна. Резултатът ще видиде след седмия ден.

Среден химичен пилинг

Кожата ви ще се възстанови и резултатът ще проличи, около пет до седем дни след среден химичен пилинг, въпреки че е възможно да имате по-продължително зачервяване. Кожата първоначално ще набъбне, а след това ще образува корички и кафяви петна преди да се разкрие нова кожа.

Дълбок химичен пилинг

Дълбокият химичен пилинг ще причини подуване и зачервяване, с топли или пулсиращи усещания. Ще отнеме около две седмици, за да се разкрие новата кожа. Често зачервяването продължава няколко месеца.
По време на възстановяването спазвайте точно инструкциите на вашия лекар. Той ще ви даде конкретни указания за това колко често да миете лицето и кои продукти трябва да използвате. Стойте настрани от слънцето, докато кожата ви не се възстанови, и избягвайте да използвате грим или друга козметика, докато лекарят не ви даде зелена светлина. Не забравайте слънцезащитата.


ПРИВЕТСТВАЙТЕ ПЕРФЕКТНАТА КОЖА С ХИМИЧЕН ПИЛИНГ
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИМИЧНИЯ ПИЛИНГ?
ХИМИЧЕН ПИЛИНГ – ПРЕДИМСТВАТА
ВИДОВЕ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ
КАКВА Е ПРОЦЕДУРАТА ПРИ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ?
СЛЕД ХИМИЧЕН ПИЛИНГ