Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Amelan - избелващ пилинг

Повечето от нас обичат да прекарват колкото се може повече време на слънце. Наред с прекрасното настроение, което ни създава, слънцето може да ни донесе и немалко беди. Една от тях са неприятните петна. Особено ако са по лицето и всяко следващо ги слънце ги прави все по-тъмни и все по-големи. Те се дължат на прекомерното натрупване на пигмента меланин в определни зони на лицето и тялото.

 

Тяхната поява би могла сериозно да навреди на вашето самочувствие. Проблемът с пигментацията съществува много отдавна, но истината е, че много малко неща до момента са се оказали ефективни. Едно от тях е специален вид избелващ пилинг, наречен Амелан. Притежава уникална комбинация от  активни съставки (коджикова киселина, фитинова киселина, аскорбинова киселина, ретинил палмитат и др.), които блокират образуването на меланин като потискат ензима тирозиназа – най-важният ензим в произвеждането на меланин.

 

Нанасянето на пилинга става в кабинета на дерматолога, като се набляга на по-тъмните участъци по лицето. След това пациентите се прибират у дома и измиват пилинга-маска след приблизително 8-9 часа.  По своята дълбочина на действие, Амелан е средно-дълбок пилинг и в следващите 4-5 дни кожата ви ще изглежда зачервена и лющеща се. По преценка на лекаря се назначава допълнителен избелващ крем, като се определя и вида и честотата на нанасянето му. Задължителна е употребата на слънцезащитен крем с висок фактор независимо от сезона.

 

Процедурата с избелващ пилинг Амелан притежава доста сериозни предимства пред останалите възможности за премахване на нежелана пигментация:

 

- Подходяща е за всеки тип кожа, както и за много упорити и стари петна (от типа на мелазма, тъмни петна на място на минали възпаления от акне, постлезионална хиперпигментация и др.);

- Ефективна е при пигментация, неповлияваща се от каквито и да е стандартни избелващи продукти;

- Изсветляващият ефект се получава много бързо;

- Благодарение на някои от активните съставки, освен изравняване на тена, настъпва и подмладяване и обновяване на кожата;

- Добре се повлияват и хора с леки форми на акне;

 

Преди да ви бъде извършена тази процедура е важно да сте спрели употребата на всякакви избелващи продукти, както и да сте се подлагали на друг вид пилинг от поне една седмица. Първите 2 дни след процедурата кожата ви може да е доста зачервена и по-чувствителна, както и да усещате леко стягане и щипане. Тези усещания се успокояват в рамките на следващите дни, като е желателно да ползвате специален крем, който да облекчи усещанията. Зачервяването на кожата наподобява това, което бихте получили ако прекарате един ден на слънце без фотозащита. Между 2-3 ден започва леко лющене на кожата, като в никакъв случай не дърпайте люспичките и не изполвайте ексфолииращи средства и продукти. Избягвайте също посещения на сауна и парна баня, докато не се възстановите напълно.

 

За всичко, което ви интересува или притеснява в хода на лечение на пигментациите трябва да се обърнете към вашия лекар, за да може да се наслаждавате на максимален и траен резултат.