Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Erbium/Fraxel лазерен пилинг

Лазерният пилинг направи истинска революция в естетичната дерматология. Въвеждането на т.нар. аблативни лазери (Еrbium:YAG) позволи бързо и  естетично да се справяме с проблеми като:

  - белези от акне и шарка; 

- фини и по-дълбоки бръчки;

- доброкачествени образувания (фиброми, хиперплазии, ксантелазми, бенки, кератоми и др.);

- белези от хирургична намеса и др.

 

Опитът ни с Erbium лазерът на лидерът в производството на лазерна апаратура Asclepion ни е убедил в безспорните предимства на лазерната процедура.

 

Тя позволява на лекарят да има пълен контрол по време на третирането върху дълбочината на действие, за да бъде терапията максимално прецизна. Всяко едно преминаване на лазера изпарява микрони от епидермиса и така напълно контролирано може да се стигне до желаната дълбочина на действие, за да се избегне риска от нежелани реакции.

 

Аблативните лазери се прилагат също и за т.нар. класически лазерен пилинг или лазерен рисърфисинг. При тази процедура слой по слой се премахва целият горен слой на кожата. Това води до активиране производството на нов и здрав колаген в дермата, което води до изглаждане на кожата на повърхността, свиване на порите, заличаване на фини и по-дълбоки бръчки, както и на белези от акне. Като краен резултат настъпва цялостно подобрение на релефа и текстурата на кожата.

 

Важно е за пациентите да знаят, че такава процедура има възстановителен период, който може да варира от 7-14 дни в зависимост от дълбочината на обработка и естеството на проблема. Задължително е третираната зона да не се излага на слънце поне 2-3 месеца след такава процедура.

 

 

При необходимост и по преценка на лекаря може да се назначи терапия, която да подготви кожата за процедурата.