Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Микродермабразио

Разкрий блясъка на кожата с микродермабразио

Забелязваме първи признаци на стареене още около 25 годишна възраст. В търсене на неинвазивна процедура за справяне с първи бръчки, загуба на блясък, акнеична, мазна кожа – откриваме микродермабразиото. Поддържането на здрава, чиста и красива кожа чрез микродермабразио е бърза и безболезнена процедура. В Derma Beauty процедурата се извършва с вискокачествени пилинг киселини и козметика.

 

Какво е микродермабразиото?

Микродермабразиото е специалист в отсраняването на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата. Представлява неинвазивен и безболезнен метод за подмладяване чрез механично ексфолииране на повърхностните слоеве мъртви клетки. Чрез него много бързо се постига по-равномерен и сияен тен на кожата. Микродермабразиото третира повърхностни линии и бръчки, слънчево увредена кожа, кожа склонна към акне и омазняване, повърхностна пигментация.

 

Как се извършва процедурата с микродермабразио?

Процедурата с микродермабразио е нежна, безболезнена и щадяща. Консумативите за работа са индивидуални за всеки пациент. Използва се стерилен апликатор, който извършва въртеливи движения и чрез релефа си оказва абразивен ефект върху кожната повърхност. Специален защитен механизъм предотвратява наранявания на кожата от прекомерeн натиск. Преди абразирането, кожата е подготвена с продукта DermaPeel 10%, който прави мъртвите епителни клетки по-лесни за отстраняване.

Като допълнителен ефект, в резултат на масажните движения при микродемабразиото, се ускорява микроциркулацията в кожата и се стимулира нейната регенерация. Силата на натиска и съответно дълбочината на пилинга могат да се нагласят според типа кожа. Това позволява индивидуален подход към проблема.

 

Микродермабразио в детайли

Микродермабразиото започва с нежно почистване на кожата с реактивиращ тоник. Формулата на съставките му активира различни механизми на действие – почистване, хидратация, подхранване, регенерация, комплексно обновяване на кожата.

След това лицето е готово за нанасяне на  DermaPeel 10% - биологичен пилинг, имащ за цел по специален начин да поднови и регенерира кожата. Това е един от най-ефективните продукти, които се използват за повечето кожни проблеми. Чрез продукта DermaPeel се отстранява горният слой мъртви клетки, така че лежащите отдолу нови клетки възстановяват кожната повърхост и я правят нежна, свежа и здрава.

По своята същност микродермабразиото представлява контролирано премахване на повърхностния слой от мъртви клетки.

 

микродермабразио

За кого е подходяща микродермабразио процедурата?

Микродермабразиото е подходяща терапия за почти всеки тип кожа. С напредването на възрастта епителният слой се удебелява и кожата изглежда груба и без блясък. Това се дължи на подобна на лепило сустанция, която уплътнява повърхностните слоеве. Гликоловата киселина има свойството да размеква тази субстанция и тя става по-лесна за отсраняване.

Микродермабразиото, след третирането на кожата с гликолова киселина, премахва по-голям повърхностен слой. В резултат фините повърхностни бръчки много бързо се изглаждат.

Веднага след микродермабразиото се поставя продукт за хидратиране. Той съдържа малки молекули хиалуронова киселина в концентрация 1,5%. Чрез него се възстановява и активира производството на хиалурон в кожата. Възстановява се автохидратацията и се изграждат водни депа. Епидермисът възвръща свойството си да се регенерира. Благодарение на предварителната обработка с леките пилинг киселини се гарантира 100% усвояване на хидратиращия продукт.

 

Безопасна ли е микродермабразио терапията?

Микродермабразиото е абсолютно безопасна и безболезнена процедура, когато се извършва от специалист. Няма възстановителен период и повърхността на кожата не е нарушена. Може да има зачервяване в зоната, което отшумява до няколко часа. Микродермабразиото е сред най-предпочитаните неинвазивни процедури.

 

Ефективна ли е микродермабразио терапията?

В зависимост от броя на процедурите, които направите, ще забележите промяна във вида, еластичността и текстурата на кожата. Дерматолозите препоръчват по една процедура на всеки четири седмици. Най-добрите резултати обикновено се наблюдават от хора с първи признаци на стареене.

 

Кога не се препоръчва микродермабразио терапия?

Микродермабразиото не се препоръчва, ако имате кожни състояния като розацея, екзема, активно слънчево изгаряне, херпес, лупус, открити рани, псориазис, крехки капиляри или възпалено акне. В този случай се посъветвайте с вашия дерматолог за подходяща терапия.

 

  • Разкрий блясъка на кожата с микродермабразио
  • Какво е микродермабразиото?
  • Как се извършва процедурата с микродермабразио?
  • Mикродермабразио в детайли
  • За кого е подходяща микродермабразио процедурата?
  • Безопасна ли е микродермабразио терапията?
  • Ефективна ли е микродермабразио терапията?
  • Кога не се препоръчва микродермабразио терапия?