Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

ResurFx лазерно обновяване

Иновативната многофункционална лазерна система М22 от LUMENIS предага цялостно подмладяване на лицето, неинвазивно третиране на стари и нови белези, включително от акне, розацея, пигментни петна и често срещаните стрии.

Тази незаменимост на лазерната система се дължи на разнообразието от проблеми на кожата, които могат да се третират с нея. За целта тя има два накрайника с различно устройство и действие- ResurFx и IPL.

Фотофракционираното лечение е безопасен и ефективен начин за заличаване на „белезите на времето“ по кожата. И IPL, и ResurFX са одобрени от Федералната агенция по безопасност на храни и  лекарства в САЩ (FDA). 

 

ResurFx  – лазерът срещу несъвършенства

Най-новата технология е в накрайника ResurFx. Lumenis ResurFX е последно поколение неаблативна, фракционирана лазерна технология  с дължина на вълната 1565 нм. Неаблативен означава, че не нарушава  повърхностния слой на кожата, т.е. няма рани след процедурата.

ResurFX  действа чрез фракционна фототермолиза, която създава микроколони от коагулирана тъкан в долните слоеве на  кожата без да уврежда околните й зони. Загряването и „микрораничките“  в дълбочина предизвикват оздравителен отговор в околната незасегната кожа, което води до заместването им с нова здрава и по-млада тъкан. Освен това тези микроколони играят ролята на каналчета, през които се елиминират излишните пигменти, с което се  обяснява и клиничното изсветляване при пигметни нарушения като мелазма. По този начин се постига коригиране на белези от различен произход, включитено от акне, след травма, и др.

Повлиява стрии и белези от акне

Стриите са едни от най- често срещаните белези при жените вследствие на бременност, пубертет или при друга рязка промяна в теглото. ResurFx e една от най- ефективните съвременни технологии за премахване на стрии. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък кожа без да засяга здрава тъкан. Стотиците комбинации от форма и плътност персонализират въздействието и влияят само върху линията на стриите. Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата не просто ефективна, но и комфортна.

Многостраните ефекти на ResurFx водят до цялостно подмладяване на кожата. При тази иновативна система с 3 до 5 процедури в интервал от 5 седмици можем да решим най-честите и нежелани проблеми на кожата. Ползата от ResurFX е, че той е в състояние да постигне чудесни резултати с минимално време за възстановяване.

 

IPL – лъч младост

Другият накрайник от системата М22 е IPL. Intensed Pulsed Light все още е златният стандарт на фотоподмладяването. Неговата многостранна ефективност повлиява не само текстурата на кожата, но и  различните пигментации, както и съдови нарушения, водещи до зачервявния.  Действието на IPL се базира на принципа „селективна фототермолиза”, при който светлината, която се излъчва от апарата се поглъща от специфични структури, наречени хромофори. В случая това са хемоглобин в кръвта и меланин в пигментнациите. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна и разширени капиляри. Допълнително  част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече нов и здрав колаген. Само с една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема. С IPL накрайника се третират капиляри, различни форми на розацея, премахват се и пигментни петна, а успоредно с това се постига и ефективно фотоподмладяване на кожата. Повлияват се структурни промени в епидермис и дерма като се заличават фини бръчки, подобрява се плътността и здравината на кожата, премахват се разширените пори. Фотоподмладяването е вече добре позната и популярна естетична процедура с много добър профил на безопасност и многостранни ефекти в една процедура.  За оптимален ефект отново се препоръчват от 3-5 процедури през едномесечен интервал.

 

С платформата М22 в Дерма Вита отстраняваме множество кожни дефекти, намаляваме комбинирането на различни процедури и броя курсове на терапия, а оттам и бюджета за лечение на пациентите. Запишете своя час при нас още днес!