Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Премахване на бръчки

Загрижеността на мъжа за това как изглежда вече не се свежда само до фитнес упражненията, мъжете също осъзнават нуждата от грижа за образа си. Естествено нуждите и очакванията относно естетичната грижа на мъжете и жените се различават, макар и признаците на стареене да са сходни. Мъжете искат незабавен, безболезнен резултат, без да се налага да прекъсват ежедневните си задължения и без намесата да е крещящо видима.

Третиране на бръчките

За да удовлетвори потребностите за естетична процедура, лекарят трябва добре да познава разликата в анатомията на мъжкото и женското лице. Жените имат по-заоблени форми, докато при мъжете линиите и контурът са по-остри. Веждите на мъжа са по-ниско и по-прави, ето защо ако се приложи инжектиране на Ботулинов токсин, като това при дамите и се повдигнат вежите, това ще изглежда смешно за мъжкото лице. Когато става дума за анти-ейдж при мъжа е важно да се знае, че е добре мъжа да има бръчки. Не търсим цялостно изглаждане на лицето, тук целта е да дефинираме контура, да възвърнем загубения обем и да запазим част от бръчките на лицето, които придават мъжественост на силния пол. Назолабиалните гънки на мъжкото лице придават типичния мъжки вид, затова е важно до голяма степен те да се запазят. При коригиране на брадичката се тъси по-квадратна форма и добре дефиниран ъгъл. Филърите, който се инжектират при мъжете обикновено са на нехиалуронова гел основа - Radiesse. Предпочитани са за мъжката кожа поради нейните особености, тя е много по-дебела и плътна, затова има нужда от по-различен състав на филъра, за да контурираме мъжкото лице.

 

 

Какво е Radiesse®?

Radiesse® е продукт, подлаган на многобройни клинични изпитвания и е с доказана ефективност и безопасност от световни здравни институции. Той е напълно биосъвместим, тъй като основната му съставка е компонент на костите, зъбите и други тъкани. При Radiesse® няма никакъв риск от алергична реакция. Това е така, защото основната съствака - калциев хидроксиапатит е субстанция, която естествено се открива в тялото. Представлява микросфери, които постепенно се разпадат на калций и фосфатни йони. Резултатите от Radiesse® се задържат близо 18 месеца, но при всяко следващо поставяне те стават още по-дълготрайни.

 

Действието на ботокс терапията при мъжа

Ботоксът дава на мъжете предимството да се конкурират в работна среда, като създава младежки вид чрез омекотяване на бръчките около очите или челото. Релаксиращите инжекции за мъже спечелили прякора "BROTOX".  Ботулиновият токсин се прилага в незначителни количества и е напълно  безопасен, макар думата токсин да стряска мнозина.  Когато се ползва за изглаждане на мимически бръчки в горната половина на лицето, ефектът настъпва след 48-72 часа, като е най-изразен  след 2 седмици. Действието му продължава няколко месеца, като във времето мускулите постепенно възстановяват своята активност и средно след 6 месеца е желателно пак да повторите процедурата.  Най-добре от токсина се повлияват бръчките на челото, между веждите(гневна бръчка) и тези около очите (пачи крак). Допълнително действа и на някои от бръчките около устата, шията, отпуска брадичката.

 

 

Как намаляваме бръчките?

Да изглеждате мъжествено и грубовато е едно нещо, но прекалено много бръчки на лицето е съвсем друго! Повечето мъже, които лекуваме, искат да запазят мъжествения външен вид, но искат да изглеждат малко по-млади. Има два начина, по които можем да постигнем това. Първо използваме ботулинов токсин за релаксация на бръчките и второ, възвръщаме обема с помощта на дермални попълнители (Филъри). Комбинирането на ботокс и филър ще да ви даде по-млад, мъжествен и по-свеж вид.