Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Лазерна епилация

 

БЕЗБОЛЕЗНЕНO, ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ С ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Време е да сложим край на досадните косми по тялото и лицето и грижата, която те изискват. Лазерната епилация решава ефективно проблемите с окосмяването и подобрява цялостно външния вид на вашата кожа. А сега обезкосмяването може да бъде и безболезнено! Модерният диоден апарат за лазерна епилация осигурява първокласна грижа за всички типове кожа и се справя с всички косъмчета. Съвременната технология в комбинация с професионализма на екипа ни ще ви спести време, усилия и тревоги. Да изглеждате добре никога не е било по-приятно и по-лесно. Лазерната епилация щади вас и вашата кожа, за да можете да се радвате наистина на гладка кожа.

Лазерна епилация 1
Безболезнена лазерна епилация в Derma Beauty

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ЗА НАШАТА КОЖА?

Кола-маска, самобръсначка, кремове и епилатори – пробвали сте всичко това, нали? И след всяка от тези процедури скоро отново се сблъсквате с нежеланото окосмяване.Ако е така, лазерната епилация е решението за вас, защото тя превъзхожда значително стандартните методи. В сравнение с кола-маската, лазерната епилация е свързана с по-малко дискомфорт, а нежеланите странични ефекти са значително по-малко, отколкото при обезкосмяването със самобръсначка. Освен това лазерната епилация крие много по-малко рискове за кожата от другите методи за обезкосмяване, а това я прави категоричен фаворит в грижата за кожата.

 

Лазерната епилация ще ви осигури:

 • безболезнено обезкосмяване
 • дълготрайно гладка и нежна кожа
 • липса на алергични реакции
 • намалена стимулация на растежа на космите
 • премахват се т.нар. „обърнати косми”
 • подобрява се състоянието при проблеми с фоликула, пъпки и т.н
Лазерна епилация 2
Гладка кожа с лазерна епилация в Derma Beauty

С КАКВО НАШИЯ ДИОДЕН ЛАЗЕР Е ПО-ДОБЪР ОТ ОСТАНАЛИТЕ АПАРАТИ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ?

Диодният лазерен апарат в Derma Beauty e иновативна технология за обезкосмяване на всяка зона на тялото. Той е подходящ за лазерна епилация дори през лятото – сезонът, в който най-много се нуждаем от перфектно гладка кожа. Действието на апарата е насочено към топлинното разрушаване на космения фоликул, което е единственият доказано ефективен начин за дълготрайно премахване на окосмяването. Нашата технология за лазерна епилация включва и модерната система „crystal freeze”, чрез която се охлажда кожата около третираното място. По този начин диодната лазерна епилация безболезнено премахва космите и води до приятното усещане на гладката кожата. При лазерната епилация не се въздейства върху кожата и не се уврежда нейната цялост. Вече не е нужно да усещате дискомфорт и да отлагате във времето премахването на космите.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?

Скалата на Фицпатрик е метод за определяне на типовете кожа. Според нея съществуват 6 фототипа кожа, всеки от които изисква специфична грижа. Ефектът от лазерната епилация зависи главно именно от типа на кожата. Фототиповете са от 1 до 6, т.е. от най-светла до най-тъмна. Най-светлата кожа се повлиява най-добре от лазерната епилация. За най-тъмните типове кожа традиционно не се препоръчва лазерна епилация, тъй като ефектът й е по-слаб и рискът от изгаряне е по-голям.


Лазерна епилация в Derma Beauty позволява третирането и на по-тъмни типове кожа. Съвременната технология с охлаждаща система премахва ефективно окосмяването дори при хората с по-тъмен тен. Светлината се трансформира в топлина и разрушава космения фоликул, запазвайки кожата около него, като по този начин лазерната епилация може да се прилага почти при всеки. Без болка, без нежелани странични ефекти.

Лазерна епилация 3
Лазерна епилация за всеки тип кожа

БЕЗОПАСНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?

Лазерната епилация е известна с минималното количество странични ефекти дори при честото й използване. Тя не крие опасности за здравето, защото не влияе върху дълбоките слоеве на кожата. Лазерната епилация е насочена само върху космените фоликули и позволява селектвното им разрушаване, без да уврежда епидермиса около тях. Когато процедурата - лазерна епилация се извършва от специалист с дългогодишен професионален опит, елиминарате рисковете за здравето. Лазерната епилация не води до т.нар. врастване на косъма, което е предпоставка за възникване на дерматологични проблеми. Екипът ни има дългогодишен опит с лазерна техника, което гарантира отлични, безопасни резултати.

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

Броят на процедурите лазерна епилация е строго индивидуален. Хората имат не само различен тен, но и различен хормонален баланс и структура на косъма. Всички тези фактори влияят на лазерната епилация и от това се определя колко процедури ще са необходими за постигане на желания резултат.


От значение за лазерната епилация е и периодът на растеж, в който се намира косъма. Космите се образуват във фоликула и това е тяхната първа фаза, в която и лазерната епилация е ефективна. При втората фаза космите вече са израстнали и се намират в стабилно състояние. Третата фаза е тази на падането на косъма, като предизвикан резултат от лазерната епилация между 10 и 14 дни след процедурата. Една и съща зона може да се третира с лазерна епилация през интервал от месец, месец и половина.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Лазерната епилация е иновативен и безболезнен начин за премахване на окосмяването на всички части на тялото и зони на лицето. Тя обаче не може да се приложи при определени състояния на кожата, които биха се влошили, ако има външна намеса. Такива състояния са:

 • кожни екземи
 • дерматит
 • хепатит

 

Лазерната епилация също така е неподходяща при:

 • бременност и кърмене
 • зони с татуировки
 • зони с бенки
 • кожа с пресен тен, до 2 седмици

Процедурата лазерна епилация осигурява дълготраен, видим резултат още при първия курс. Тя спестява време и усилия по поддържането на гладка и нежна кожа. Преди да се подложите на лазерна епилация обаче е добре между 4 и 6 дни да не премахвате окосмяването чрез кола-маска, както и да не се излагате продължително на слънце.

Лазерна епилация 5
Лазерна епилация подходяща за зоните на лицето

Иновативната технология на лазерна епилация не изисква специфична грижа за третираната област. Тъй като процедурата е и безболезнена, и бърза (най-големите зони отнемат до 1 и 30 минути, докато брадичка и мишници например само 10 минути), лазерната епилация допълнително ви спестява време за последваща грижа. Единствената превантивна мярка, която трябва да приложите, е използването на слънцезащитен крем с висок фактор след лазерната епилация. Преди и след процедурата, в рамките на 10 дни, трябва да избягвате излагане на слънце, за да избегнете последваща пигментация. Нормална реакция след лазерна епилация е известно зачервяване, което ще отмине за няколко часа.


БЕЗБОЛЕЗНЕНO, ТРАЙНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ С ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ЗА НАШАТА КОЖА?
С КАКВО НАШИЯ ДИОДЕН ЛАЗЕР Е ПО-ДОБЪР ОТ ОСТАНАЛИТЕ АПАРАТИ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ?
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ?
БЕЗОПАСНА ЛИ Е ПРОЦЕДУРАТА?
КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ