Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Премахване на татуировки

Татуировката, която сте си направили в тинейджърските години не е подходяща за бизнес средата, в която работите?

Името на старата ви любов е оставило дълготраен отпечатък върху тялото?

Перманентния грим, който са ви направили е несиметричен и с неподходящ цвят?

Независимо от причините, поради които искате да премахнете татуировка или перманентен грим, най-важното е, че вече е създадена подходящата за това технология.

 

В Дерма Вита можем да премахнем Вашата татуировка с TatooStar Effect R!

В миналото за премахване на татуировки са използвани методи като дермабразио, химични пилинги, инжектиране на различни субстанции, но при тях вероятността от появата на белези е много голяма, защото се засяга околната кожа. Q – switched лазерите са златен стандарт за премахване на татуировки и перманентен грим. Те излъчват много мощни и ултракъси импулси (наносекунда = една милиардна от секундата), които разбиват изкуствения пигмент в кожата на микрочастици, без да се уврежда околната кожа. След което с помощта на лимфната система се елиминират до няколко седмици след процедурата.

 

Какви татуировки може да се премахнат?

Можем да премахнем черни, тъмносини и тъмнозелени татуировки.  За по-светлите тонове са необходими повече процедури. Червеният и жълтият цвят изискват лазери с различна дължина на вълната, с които не разполагаме.

 

Колко процедури са необходими?

Процедурите се правят през средно 6-8 седмичен интервал като са необходими около 10 процедури за максимално премахване на пигмента.

 

Кога се наблюдава ефект?

След всяка процедура се постига постепенно изсветляване на пигмента, а при перманентния грим е възможно първоначално потъмняване, което в последствие избледнява.

 

Колко трае една процедура?

Процедурата отнема около 30-40 минути.

 

Болезнена ли е процедурата?

Усещането е на лек дискомфорт на третираното място, който преминава до час след това. На повърхността на татуировката се образува коричка, която отпада след няколко дни. Предписваме специален крем, който нанасяте 12 дни след процедурата за пълно възстановяване.

 

 

Препоръчваме спиране или намаляване на пушенето няколко седмици преди процедурата, защото тютюнопушенето свива капилярите и забавя възстановителния процес, а ефектът не е максимален.