Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Премахване на целулит

 

ИНОВАЦИИ В ПРЕМАХВАНЕТО НА ЦЕЛУЛИТА

Целулит: Всеки го има, всеки го мрази и всеки се стреми да го премахне. Почти 90% от жените имат целулит през някой етап от живота си. В борбата с него е важно да се потърсят причините и да се избере подходяща терапия съобразена със стадия на целулита и начина на живот на пациента. Ако сте опитвали безброй диети в борбата с целулита, без успех, не сте единствени. Дори много слаби хора може да имат целулит. Затова съвременната дерматология идва на помощ при премахването на цалулита. В борбата се включват иновативни тегнологии, които помагат на тялото да се отърве от „заседналите” мастни клетки по напълно естествен начин. В Derma Vita разполагаме с всички съвременни технологии за премахване на целулит.

 

Премахване на целулит 1
Ефективно премахване на целулит в Derma Vita

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВСЪЩНОСТ ЦЕЛУЛИТЪТ?

Целулитът е състояние, при което кожата има неравна повърхност с малки трапчинки. Обикновено засяга задните части и бедрата, но може да възникне и в други области. Целулитът се появява, когато мастните натрупвания се групират под кожата.
Той е известен още като „портокалова кожа” поради наподобяващият ѝ външен вид и засяга 80 до 90% от жените.
Целулитът се разделя на три степени:

 

 • 1. Степен 1, или лека: Има вид на "портокалова кора" с леко отпуснат вид на кожата;
 • 2. Степен 2, или умерена: Има вид на "извара" със средна дълбочина на трапчинките и по-голяма гъстота, кожата изглежда умерено отпусната;
 • 3. Степен 3, или тежка: Има вид с дълбоки, големи трапчинки, които са близо една до друга и изразено отпускане в зоната.


Причини за появата на целулит.


Точната причина за появата на целулита е установена, но знаем, че е резултат от взаимодействие между съединителната тъкан, която се намира под повърхността на кожата и слоя мазнина, който е точно под него. При жените мастните клетки и съединителната тъкан в този слой са разположени вертикално. Ако мастните клетки се „издигнат” на повърхността на кожата, това води до появата на целулит. При мъжете тъканта има кръстосана структура, която може да обясни защо е по-малко вероятно да имат целулит, отколкото жените. Други причина са хормоналните промени, начин на живот и генетична предразположеност.

ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С МЕЗОТЕРАПИЯ

Известната с множеството си ползи в медицината и естетичната дерматология, мезотерапията дава ефективно решение и за третиране на целулит.
Нехирургичната терапия представлява инжектиране на коктейл от активни съставки в мезодермата (средния слой на кожата). Тази техника увеличава кръвообращението и локалния метаболизъм, вследствие от което се наблюдава локализирана загуба на мазнини, стягане на кожата и видимо намаляване на целулита в третирания участък.

Комбинацията от инжектираните съставки при процедурата се съставя от лекарите на Derma Vita спрямо индивидуалното състояние и нуждите на всеки пациент. Сред полезните вещества, които се използват при мезотерапия са:

 • Естествени екстракти
 • Витамини и минерали
 • Аминокиселини
 • Ензими

Мезотерапията за целулит се комбинира отлично с апаратни антицелулитни процедури за постигане на по-бърз оптимален резултат. Спортът и хранителният режим са препоръчителни при антицелулитната терапия.

Премахване на целулит с мезотерапия

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА МЕЗОТЕРАПИЯТА?

Сред предимствата на третиране на целулита с фината нехирургична техника са:

 • Няма възстановителен период;
 • Възможност за прецизно конкретизиране на третираната зона;
 • Третира всички степени на целулит;
 • Бърз резултат – първите видими резултати се наблюдават след първите терапии от изготвения план;
 • Подбиране на използваните вещества, взависимост от индивидуалното състояние на пациента;
 • Ускоряване на клетъчния метаболизъм;
 • Стимулиране на фибробластите за производство на колаген и еластин;
 • Подобряване на микроциркулацията

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С МЕЗОТЕРАПИЯ?

Според протокола е необходимо да се извършат 6 на брой последователни терапии за постигане на оптимален и ефективен резултат. Лекарите на Derma Vita Clinic изготвят персонален план за терапия на всеки пациент.

ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С ACOUSTIC WAVES

Преди да се използват за премахване на целулит, акустичните вълни са били начин за разбиване на камъни в бъбреците и за облекчаване на ставните болки. Премахването на целулита с тази технология се постига чрез умерени шокови вълни, които апаратът изпраща към кожата. Вълните разбиват мастните натрупвания, освобождавайки задържаните мазнини, токсини и вода. Премахването на целулита с акустични вълни постига страхотни резултати и стимулира процесите във вашата кожа.

Премахване на целулит 2
Премахване на целулит с акустични вълни

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА АКУСТИЧНИТЕ ВЪЛНИ?

Този метод за премахване на целулита се отличава с множество предимства и няма противопоказания. Според мненията на доволните пациенти и научни изследвания, основните плюсове на премахването на целулита с акустични вълни са:

 • безболезнена процедура
 • ефективни резултати
 • видимо намаляване на обиколката
 • стимулирано производство на колаген в кожата
 • подобрена циркулация
 • намаляване на отока
 • няма възстановителен период

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ С АКУСТИЧНИ ВЪЛНИ СА НЕОБХОДИМИ?

„Портокаловата кожа” е свързана с обмена на веществата в организма и премахване на целулита завинаги е трудно. С помощта на съвременната дерматология има начини за премахване на целулита, които са доста дълготрайни, ако са съчетани и със здравословен начин на живот. За да постигнете максимални резултати, ще са необходими между 8 и 10 процедури, които се извършват два пъти седмично. Премахването на целулита с акустични вълни ще ви отнеме не повече от 30 минути на процедура, за която единствената подготовка е повишеният прием на вода. Опитайте да приемете поне около 2 литра вода, преди и след процедурите, тъй като хидратацията играе огромна роля за състоянието на кожата и изхвърлянето на токсини от организма.

 

Премахване на целулит 4

Изберете премахване на целулита в Derma Vita

 

ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С BTL UNISON

BTL UNISON е иновативен начин за премахване на целулит посредством комбинация от радиочестотни и шокови вълни. BTL UNISON помага за премахването на целулита, независимо в кой стадий от образуването си е той, като заедно с това видимо стяга кожата. Радиочестотните вълни загряват подкожния слой и разрушават капсулите на натрупаните мастни клетки. Веднъж освободени те попадат в потока на кръвта и на лимфата, а оттам биват естествено преработени от организма. Премахването на целулита по този начин не засяга останалата тъкан.

Премахване на целулит 3
Премахване на целулит и стягане с BTL UNISON

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА BTL UNISON?

BTL UNISON е единственият апарат, които третира всички 5 причини за образуването на целулит. Подходящ е за всеки. С апарата се премахва целулит в различни области – ръце, бедра, корем, задни части. В допълнение към премахването на целулита, BTL UNISON ще ви предложи и:

 • намаляване на мастните депа
 • активизирано производство на колаген
 • възстановена еластичност на кожата
 • засилване на кръвообращението
 • повишена метаболитна ефективност
 • дълготрайни резултати
 • безболезнена процедура
 • видимо по-стегната кожа
 • без възстановителен период
 

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА С BTL UNISON?

Премахването на целулита с BTL UNISON се извършва по индивидуален план изготвен от специалистите на Derma Vita. Обикновено продължителността на терапията включва 4 до 6 процедури. За премахване на целулит с BTL UNISON ще трябва да отделите не повече от 30-40 минути от вашето време, след което можете веднага да се върнете към ежедневните си дейности. Премахването на целулит с BTL UNISON не е болезнено – усещането е като масаж с горещи камъни.

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА В DERMA VITA?

Премахването на целулита е проблем от световен мащаби, за да се справите с него е необходим индивидуален подход към вашето състояние. Премахването на целулита в клиника Derma Vitа отговаря на всички ваши изизквания за качество и сертифицирана апаратура в комбинация с индивисуален подход. Нулевият възстановителен период, както и липсата на противопоказания правят процедурите приятни и достъпни за всеки. От Derma Vita ще се погрижим да бъдете по-уверени в себе си.
Начинът за премахване на целулита, който ще изберете, ще бъде изготвен след консултация с нашите специалисти, които притежават голям опит с различните апарати и ще диагностицират прецизно стадия на целулит. След терапията кожата има възстановен гладък вид, по-хидратирана е и производството на колаген в нея е стимулирано. Кожа без дупчици, при това напълно безболезнено и бързо!

 

ИНОВАЦИИ В ПРЕМАХВАНЕТО НА ЦЕЛУЛИТА
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВСЪЩНОСТ ЦЕЛУЛИТЪТ?
ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С ACOUSTIC WAVES
КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА АКУСТИЧНИТЕ ВЪЛНИ?
КОЛКО ПРОЦЕДУРИ С АКУСТИЧНИ ВЪЛНИ СА НЕОБХОДИМИ?
ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ С BTL UNISON
КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА BTL UNISON?
КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА С BTL UNISON?
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТА В DERMA VITA?