Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

InBody тест

Днешният начин на живот предопределя повече хора да натрупват мазнини, които трудно се контролират с вредна храна и обездвижване пред компютъра. За това InBody дава възможност да прецените моментното състояние и да предприемете действия. Машината е обвързана със сървър, който дава с точност информация за съотношение ръст/тегло/години/пол/телесни компоненти.

Голяма част от заболяванията са въз основа на наднорменото тегло. Регулирането на телесните компоненти е от значение за здравето ви. Дерма Бюти разполага с машина от ново поколение InBody, която прави цялостна оценка на моментното състояние на параметрите в тялото.

Това е един от най-точните анализатори на човешкото тяло. Самият анализ продължава няколко десетки секунди и няма нужда при това да се събличат дрехите. Само човекът трябва да бъде с голи ръце и бос, за да могат всичките осем допирни контакта да изпълняват своята функция. Мануалното изваждане на теглото на дрехите се подразбира.

Една от най-важните оценки за състоянието на телесните ни компоненти е разчетът на основните съставни части на човешкото тяло. Теглото ни се сумира от съотношението на количество вода, минерални вещества, протеини, мазнини. Въз основа на това бихме могли да преценим кое от тях да регулираме и с какъв хранителен и спортен режим. Много от пациентите възприемат този разчет и като показател за някои заболявания, формирани от излишък или недостиг на телесните компоненти. 

Специалист изготвя програма на хранене и спортни активности въз основа на точното съотношение. След спазване на режима в определен период отново се замерват параметрите и резултатите.

 

Какво включва разчетът на телесното състояние?

-       контрол на теглото;

-       проверка на мастната тъкан;

-       контрол на мускулната маса;

-       целево тегло;

-       разпределение на мастната тъкан;

-       мускулна сила;

-       телесен тип;

-       подуване;

-       физическо равновесие.

 

InBody е подходящ и за деца от 6 до 18 годишна възраст – използва се за сравнение на развитието с нормалното за връстниците.

 

Потребителите, които се интересуват от InBody разгледаха още - премахване на целулит и криолиполиза (CLATUU).