Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

LED терапия

Терапия със светлина – LED леглото Chromospace

 

Тази „баня от светлина“ активира всички жизнени процеси и има благотворно действие върху редица проблеми: 

1/ Подмладяване с Chromospace – За тази процедура се използват зелената (522nm) или жълтата (595nm) светлина в комбинация с инфрачервената (855nm), след тях червената (645nm) светлина. Комбинацията от тези светлини имат възможността да преобърнат и контролират видимите признаци на стареене, за да изглеждаме с години по-млади без инвазивни хирургически намеси. С тази комбинация от светлина постигаме стягане на кожата, изглаждане на видимите бръчици, намаляване на порите. Доскоро анти-ейдж процедурите се прилагаха само на кожата на лицето, пренебрегвайки факта, че кожата ни покрива цялото тялото.

2/ Лечение на косопад– Тук се комбинират червената (645nm) и инфрачервената светлина (855nm). LED светлината подобрява микроциркулацията и достъпа на кислород, повишава енергийната продукция, съживява метаболизма на космения фоликул. Терапията продължава средно 20 минути. Скалпът е под директното въздействие на LED светлината, излъчвана от панелите. Неоходими са 10 – 11 процедури за достигане на оптимален резултат. В зависимост от степента на косопада, вашият лекар съставя индивидуален план за третирането му. Ефекта се забелязва още първия месец след терапията. Косата възвръща своята плътност, сила и здравина. След 6 месеца резултатите са видими. Препоръчителни са подържащи процедури, въднъж месечно за задържане на ефекта. За оптимизиране на резултатите, фотобиостимулацията може да бъде съчетана с мезотерапия, плазмотерапия или дермапен.

3/ Облекчава ставни болки и травми  - Инфрачервената светлина (855nm) прониква в най-голяма степен в нашето тяло. А в комбинация с червената (645nm), има силен аналгетичен и противовъзпалителен ефект. Облекчава ставномускулни болки. Подобрява циркулацията на кръвта и засилва имунния отговор.

4/ Анти-стрес, тонизиране, детокс – Използва се зелената (522nm) и след това жълтата (595nm) светлина. Леглото Chromosapce има анти - меланхоличен ефект. Намалява нервното напрежение като подобрява невротрансмисията и действа благотворно върху съня. Терапията със светлина въздейства и на имунната и лимфната система, подпомага детоксикиращите процеси в организма. Повишава мускулния тонус и е подходящ при страдащите от хронична умора.

 

Chromospace повлиява още: стрии, акне, изгаряния, екземи, целулит, белези, херпеси, розацея, алергични ринити.

 

Какво е Chromospace?

Chromospace е легло - генератор на LED светлина с 5 активни цвята (дължини на вълната). На всяка дължина на вълната съответства определен активен цвят, който има специфично въздействие върху клетките - синя (465nm), зелена (522nm), жълта (595nm), червена (645nm) и инфрачервена светлина (855nm). Специалната форма и гъвкавост на Chromospace осигуряват възможността за едновременното третиране на няколко зони на тялото. LED светлината не причинява фотоувреда и е подходяща за всички фототипове.

 

Колко процедури са необходими?

Обикновено е необходим курс от 8-10 процедури за достигане на оптимален резултат.

 

Може ли да се комбинира с други процедури?

LED терапията може са бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други терапевтични процедури, като - пилинг, лазер, дермопен и др.

 

Безопасна ли е процедурата?

Напълно безболезнена е и без странични ефекти. Това прави Chromospace незаменима процедура при терапията на различни състояния на кожата и на целия организъм.

 

Как действа Chromospace?

Леглото има благотворно влияние не само върху клетките на кожата, но и върху целия организъм. Вашият лекар изготвя индивидуализиран план за терапия в зависимост от оплакванията и нуждите.