Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Хиалуронови Филъри

ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ И ВТОРИЯТ ЖИВОТ НА ВАШАТА КОЖА

Телата ни естествено произвеждат хиалуронова киселина, на която се дължи свежестта на кожата. С напредването на възрастта произвеждането на хиалуронова киселина се забавя драстично. В следствие на което кожата губи обем и плътност, което ни прави да изглеждаме по- стари и уморени. В клиника Derma Vita повече от 17 години се грижим да изглеждате и да се чувствате добре, като предлагаме решение за всеки естетичен и дерматологичен проблем. Нашият опит и високо ниво на квалификация ни задължават да предлагаме само най-висококачествените услуги и продукти. В борбата за красива и млада кожа основно оръжие са хиалуроновите филъри.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ?

Хиалуронови филъри 1
Хиалуронови филъри - отлични резултати

Хиалуроновите филъри съдържат хиалуронова киселина, която има невероятните способности да привлича и съхранява вода в кожата, като я пави да изглежда здрава, еластична и свежа. Трудно е да се възстановят същите количества хиалуронова киселина, които някога сме произвеждали, но с помощта на хиалуроновите филъри ще се възстанови загубеното количество. Това ще доведе до драстична промяна в качеството и вида на кожата.

 

Едно от най-големите предимства на хиалуроновите филъри е намаления риск от алергични реакции, тъй като тялото ни естествено произвежда хиалуронова киселина, която е основна съставка на филъра. Специалистите на Derma Vita от години се доверяват на най-иновативните, качествени и проверени хиалуронови филъри - Juvederem на американската марка Allergan. Te са създадени чрез специална технология за кръстосано свързване на молекулите на хиалуроновата киселина. Това спомага поддържането и възстановяването на хидратацията и обема кожата, по напълно естествен начин и стимулира производството на нов колаген.

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ТЕРАПИЯТА С ХИАЛУРОНОВ ФИЛЪР?

Хиалуроновият филър е подходящ за пациенти с дълбоки бръчки, загуба на обем, „свличане” на кожата и загуба на еластичност и хидратация. Както и за пациенти, които искат да коригират или подобрят контура на лицето или формата на устните, брадичката, скулите или носа.


Чрез хиалуроновите филъри можем да коригираме бръчки в зоните на:

 • Оформяне на скулилте
 • Контурът и обема на устните
 • Долната част на лицето – брадичка и контур
 • Зоната под очите
 • Назолабиални гънки или "линии на усмивката" – около устата
 • Дълбоките бръчки „пачи крак” - около очите

ПРЕДИМСТВАТА НА ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ

Хиалуроновите филъри са най-бързият начин за подобряване на качеството на кожата. Резултати ще забележите до три дни след поставяне на филъра.
Едно от най-големите преимущества на хиалуроновия филър е, че резултатите могат да продължат от шест месеца до година и половина. Освен това процедурата с хиалуронови филъри е обратима и не вреди на организма.


И накрая, един от най-големите плюсове на хиалуроновия филър е, че не се налага да прекъсвате ежедневните си задачи, защото няма период на възстановяване. Може да направите процедурата и да се върнете към нормалния си ежедневен ритъм, веднага след това. Като за поставянето на хиалуронов филър ще е нужно да отделите не повече от час - два.


Хиалуроновите филъри на Juvederm спомагат за:

 • Връщат загубения обем
 • Стимулират производството на нов колаген
 • Омекотяват фините линии
 • Хидратациата

КАК ХИАЛУРОНОВИЯ ФИЛЪР МОЖЕ ДА ПОДОБРИ ВЪНШНИЯ МИ ВИД?

Хиалуронови филъри 2
Хиалуронови филъри

 

Повече от 1 милион мъже и жени годишно избрат хиалуроновите филъри за подмладяване на лицето. Това е най-бързият и ефективен начин начин да изглеждате по-млади и свежи, без хирургична намеса и клиничен престой. Хиалуроновите филъри могат много повече от това да премахнат. Чрез естественото действие на съдържащата се в тях хиалуронова кисенина, филърите правят кожата по-плътна и са най-доброто неоперативно средство за моделиране на лицето.

 

Обръщаме внимание и на многото пациенти, които се концентрират само в зоната на лицето и забравят шията, деколтето и ръцете, които са основни издайници на възрастта на една жена. Приложението на хиалуроновия филър в зоните на шията, деколтето и ръцете, възстановява, цялостното, обема и младежко излъчване. Отлично повлиява тъмните кръгове под очите, които придават перманентно уморен вид. Хиалуроновите филъри са подходящи за всеки тип кожа и почти всяка възраст. Процедурата е бърза и комфортна. Мястото на инжектиране се обезболява с лидокаин (упойка под формата на крем) или се прилага хиалуронов филър с добавен в състава си лидокаин.

 


Ако забелязвате, че лицето ви е загубило обема и еластичността си, хиалуроновата киселина е вашият нов най-добър приятел. Свържете се със специалистите на Derma Vita за консултация и започнете своята програма за възстановяване на кожата с хиалуронови филъри.

 

БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ?

Безопасността на хиалуроновите филъри се определя от начина им на съхранение, сертифициран ли е продукта за употреба и най-вече от техниката на инжектиране и опита на специалиста и това дали се спазват всички изисквания преди поставяне. Важно е да уведомите вашия лекар за всички лекарства, които приемате, както и за моментното си здравословно състояние и дали имате хронични заболявания. Спазването на всички тези компоненти е важно за безопасните резултати след поставяне на хиалуронов филър.

 


При неправилното инжектиране на хиалуроновите филърите и неспазване на препоръките на лекаря, съществува опасност да се получат нежелани реакции като подуване, зачервяване или оток. Дори при най-малко съмнение за нежелани рекции след поставяне на хиалуронов филър, веднага се свържете с вашия дерматолог!

 

КАКВО ДА ПРАВИМ ППРЕДИ И СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ХИАЛУРОНОВ ФИЛЪР?

ПРЕДИ

   За да се избегнат синини/хематоми при инжектирането на хиалуронов филър:
  • 1. Избяхвайте приема на Аспирин (или други медикаменти, които разреждат кръвта) поне 4-5 дни преди поставянето на хиалуронов филър;
  • 2. Ако сте предразположени към появата на херпес в зоната, която ще се третира, може да започнете профилактично Ацикловир 3х1 таблетка дневно от деня преди поставянето на хиалуронов филър за 3 дни;
  • 3. Процедурата не е подходяща за бременни и кърмещи жени;
  • 4. Един месец преди и след поставяне на хиалуронов филър да няма стоматологични интервенции.

 

СЛЕД

 • 1. Непосредствено след поставянето на хиалуроновият филър е нормално да има известно зачервяване, оток и понякога малки синини/хематоми на местата на убождане;
 • 2. В случай, че на мястото на убождане се е образувала синина, може да нанасяте Cicabio Arnica - 2 пъти дневно с нежни масажни движения;
 • 3. В деня на поставяне на хиалуронов филър не бива да се правят масажи, както и да се поцещават сауни, парни бани и да се спортува;
 • 4. Възможно е да поставите грим върху третираната зона, не по-рано от два часа след поставяне на хиалуронов филър;
 • 5. За да повишите ефективността от поставянето на хиалуроновия филър, се препоръчва прием на повече вода в рамките на деня;
 • 6. Докато третираната зона не се успокои напълно, избягвайте посещението на солариум и директното излагане на слънчева светлина.


ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ И ВТОРИЯТ ЖИВОТ НА ВАШАТА КОЖА
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ?
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ТЕРАПИЯТА С ХИАЛУРОНОВ ФИЛЪР?
ПРЕДИМСТВАТА НА ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ
КАК ХИАЛУРОНОВИЯ ФИЛЪР МОЖЕ ДА ПОДОБРИ ВЪНШНИЯ МИ ВИД?
БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ХИАЛУРОНОВИТЕ ФИЛЪРИ?
КАКВО ДА ПРАВИМ ППРЕДИ И СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ХИАЛУРОНОВ ФИЛЪР?