Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Radiesse - нехиалуронов филър

Знаете ли, че освен хиалуронови филъри съществуват и нехиалуронови?

Такъв е продуктът Radiesse®. С този инжекционен попълнител можем да възвърнем младежката V-образна форма на контура на лицето!

Той е алтернатива на мезоконците, но с по-продължително действие - повече от 24 месеца и без странични ефекти!

С напредване на възрастта, лицето започва да изглежда уморено, ядосано или тъжено, дори когато сме във фантастично настроение. Всеки иска да се чувства по-млад и красив! С Radiesse® това е напълно възможно!

 

Какво е Radiesse®?

Radiesse® е дермален попълнител на базата на микросфери от калциев хидроксилапатит вложени в специален стерилен гел. Идеален продукт за лицево контуриране, чиито патентовани микросфери в най-пълна степен активират процеса колагеногенеза. Непосредствено след неговото инжектиране се вижда как настъпва възстановяване на обема, оформяне на контура и повдигане в различни зони, като максимално се запазва естественият вид. Помага в борбата срещу гравитацията и последващото отпускане на кожата и до голяма степен може да се конкурира с оперативния лифтинг.

 

Тестван и сертифициран ли е Radiesse®?

Да, Radiesse® има CE сертифициране от 2003 год. Сертификата CE е стандарт на Европейският съюз за безопасност на продукта. Radiesse® също така е одобрен от FDA (регулаторният орган на САЩ за храни и лекарства) през 2006.

 

Безопасен ли е Radiesse®?

Radiesse® е продукт, подлаган на многобройни клинични изпитвания и е с доказана ефективност и безопасност от световни здравни институции. Той е напълно биосъвместим, тъй като основната му съставка е компонент на костите, зъбите и други тъкани. При Radiesse® няма никакъв риск от алергична реакция. Това е така, защото основната съствака - калциев хидроксиапатит е субстанция, която естествено се открива в тялото. С времето микросферите постепенно се разпадат на калций и фосфатни йони и  те постепенно се елиминират от организма по естествен път.

 

Как се прилага Radiesse®?

Radiesse® се инжектира нежно от вашия лекар в кожата, обикновено в малки количества с много тънка игла.

 

Кога се виждат резултати?

Резултатите са видими веднага след поставянето на продукта. Когато се прилага в комбинация с ботулинов токсин, фракциониран лазерен пилинг и други естетични процедури, резултатите са повече от отлични и дълготрайни.

 

 

 

 

Колко дълъг е ефекта от процедурата?

В началото резултатите от Radiesse® се задържат близо 18 месеца, но при всяко следващо поставяне те стават още по-дълготрайни. Резултатите може да се задържат от 1 до 3 години, в зависимост от състоянието на лицето преди третирането. Индивидуалните резултати зависят разбира се и от възрастта, типа кожа, начина на живот, метаболизма и зоната, която се третира. Но обикновено ефектът трае повече от година при повечето пациенти.

 

За кого е предназначен?

Процедурите с Radiesse® са предназначени основно за жени и мъже над 30 години, като 90% от пациентите са доволни от резултатите на лечение с Radiesse®.

 

Подходящ и за мъже?

Филърът е изключително подходящ и за мъже. Мъжката кожа е по-дебела и груба от кожата на една жена и в нея има повече колаген. Именно затова и мъжете имат по-малко бръчки и са склонни да остарява по-бавно, отколкото жените. Но все пак стареенето на мъжката кожа също е необратимо. То е постепен, непрекъснат процес, който е силно повлиян от факторите на околната среда.

 

Какви други области освен лицето, могат да се третират с Radiesse®?

Нашите ръце са важна част от това как представяме себе си. Красивите ръце ни дават увереност да изразим себе си във всяка ситуация. За съжаление те първи показват признаците на стареене, тъй като кожата на ръцете ни е по-тънка от тази на лицето, което ги прави по-чувствителни към процеса на стареене. С течение на времето, мастната тъкан под кожата на ръцете става по-тънка. Вените и сухожилията стават все по-видими и кожата губи обем. С нарастващите възможности за лицева естетика, ръцете могат да изглеждат видимо по-стари, отколкото останалата част на тялото. Ако смятате, че ръцете ви не съвпадат с цялостния ви вид, може би е време да направите нещо по въпроса. Radiesse® възстановява обема и добавя структура на кожата. Той е първият и единствен дермален филър с одобрение от FDA за корекция на липсващ обем на дорзалната част на ръцете. Продуктът по естествен път стимулира производството на колаген, подобрява обема и заличава видимостта на костните структури т.е. постига се натурален вид в една зона на тялото, която е подложена на интензивно движение.

При подмладяване на гърба на дланите, 98% от пациентите са доволни от резултатите с Radiesse® още първия месец. При 86% подобрението продължава и през следващата година. 

 

Има ли нежелани реакции?

Преди процедура трябва да преустановите приема на Аспирин, добавки с витамин Е и рибено масло, тъй като те повишават склонността към посиняване. Допълнително малки синини и оток в местата на инжектиране не са необичайни, като някои пациенти съобщават за лек сърбеж. В много редки случаи може да има лека болезненост и зачервяване около третираната зона, като те са с кратка продължителност. Всъщност нежеланите резултати от Radiesse® са толкова леки, че хората са в състояние да се върнат към ежедневните си занимания веднага след процедурата. А дори да има нежелани реакции, те изчезват за няколко дни, както и бръчките.

 

 

Какво може да се постигне още с Radiesse®?

- Възстановяване на загубения обем в средната част на лицето

- Попълване на назолабиални гънки

- Корекция на брадичката

- Корекция на носа

- Попълване при хлътнали слепоочия

- Повдигане на вежди

- Увеличаване на обем в скулите

- Хлътнали бузи

 

Radiesse® - ефективен в много области