Derma Vita - Клиника за клинична и естетична дерматология

ул."Акад. Иван Буреш" №8 София


понеделник / петък - 10:00–18:30


събота - 10:00–16:00


неделя - Почивен ден


 

02 / 962 25 33(44) 0884 94 95 81 02 / 962 87 70 office@dermavita.bg

Scluptra

Sculptra

 

С времето кожата ни постепенно губи своята плътност, тонус, свеж и сочен вид. Започва да изтънява, намалява и еластичността и започват да се образуват първите бръчки.  Мастната тъкан в дълбочина на кожата също намалява, което кара кожата да се отпуска още повече и да се задълбочават бръчките. Загубата на обем, особено в средната част на лицето, ни прави да изглеждаме уморени, с изострени черти и понякога преждевременно остарели.

 

Sculptra е сравнително нов попълващ продукт за възстановяване на обем, чието действие се състои в това да стимулира образуването на много нов и здрав собствен колаген. Допълнително спомага за възвръщането на лицевия обем, което е в основата на по-младежкия вид. Ефектът е дълготраен, а видът напълно естествен.  Благодарение на Sculptra лицевия контур може да бъде възстановен, както и да се елиминират бръчки и гънки по лицето.

 

По своя състав Sculptra представлява стерилна суспензия от поли-L-млечна киселина, която е напълно биосъвместима (материал, който не представлява опасност за организма) и биоразградима (постепенно се усвоява от организма). Sculptra се използва в медицината в продължение на много години като разтворими конци за рани и не изисква предварително кожно изследване за алергии. Първоначално Sculptra е разработена за третиране на лицеви белези и дефекти в контура. Поли-L-млечната киселина е под формата на микрочастички, които задействат активно изграждането на здрава и стабилна колагенова мрежа. На това се дължи настъпващото с времето постепенно оемкотяване на чертите и намаляване дълбочината на бръчките.

 

Sculptra (поли-L-млечна киселина) е предназначена за:

  • Повишаване на обема на отпуснати области, особено за корекция на хлътване на кожата, като кожни вдлъбнатини, белези, гънки, бръчки и стареене на кожата.
  • Корекции в голям обем на признаци на загуба на мастна тъкан по лицето (липоатрофия).

  

Важно за пациентите е да знаят, че в зависимост от състоянието на третираната зона, използваният обем Sculptra и инжектирането, ефектът от лечението със Sculptra може да трае до 2 години, но в някои случаи продължителността на ефекта може да е по-кратка или по-дълга. Повечето зони за лечение изискват поне 2 сеанса през минимални интервали от 4 седмици за оптимална корекция. Ииндивидуалният отговор при всеки пациент може да варира в зависимост от някои анатомични особености, възраст, състояние на кожата.